tirsdag 2. juli 2013

Granskuddsirup


I det siste har jeg sett at flere har laget granskuddsirup, og fikk lyst til å prøve selv. Her er resultatet av en liten kveldsjobb :-)

Plukk lysegrønne granskudd. Jeg hadde et par liter. Det ble mer enn jeg hadde tenkt egentlig...

Skyll granskuddene godt, og legg dem i en kjele. Fyll på vann til granskuddene er så vidt dekket. Kok opp, og kok dem ca en halvtime. Brurk helst granskudd som er enda mindre enn disse...

Sil fra safta, mål opp, og tilsett sukker i forholdet 3 deler saft og 2 deler sukker. Jeg  brukte 12 dl saft og 8 dl sukker.
Kok opp, og la det så koke inn til ca 1/3 mengde, og sirupskonsistens. Rør av og til, så det ikke brenner seg.

Du vil se at blandingen skifter farge fra gulgrønn saft, via rosa sukkerlake, til  en mørk rød sirup.

Gleder meg til å prøve denne på is, vafler, osv.

Kos dekk!

2 kommentarer:

  1. Ser helt perfekt ut. For en fantastik farge! Regner med den ble god.

    Takk for gode tips til panna cotta, her skal mye prøves. Har faktisk laget en ny variant allerede. Da brukte jeg 50/50 yoghurt og fløte, for å syrligheten i panna cottaen og ikke i sausen. På toppen ble det da sjokolade og nøtter. Kommer på bloggen snart!!

    SvarSlett
  2. Takk for det! Ja, den ble veldig godt! Gleder meg til å prøve den ut! :-)

    SvarSlett