Lasagne er god mat når den lages fra bunnen av! Det tar litt tid, men er slett ikke vanskelig å få til. Det krever at du kan å lage en god, hvit saus med ost , og en tomatisert kjøttsaus. D
et er ikke så lett å lage en porsjon, men lasagne er heldigvis både fint å fryse, og den er like god når du varmer den opp igjen.
Dette er er nok til 3-4, tenker jeg :-)
Ostesaus:
- 1 ss smør
- 2 ss mel
- 1/2 l melk
- 100 gram hvit ost
- 1/2 ts muskatnøtt
- salt
Smelt smør, rør inn melet, og spe med melk. rør under oppkok, og gjerne også mens det koker i ca 5 min. (Dette er for å bli kvitt melsmaken). Tilsett muskatnøtt - revet, og revet ost. Smak til med salt.
Kjøttsaus
- 400 gram kjøttdeig, eller karbonadedeig
- Salt og pepper
- 1 løk - hakket
- 2 fedd hvitløk - finhakket eller revet
- 1 gulrot - finhakket
- 1 stilk stilkselleri - finhakket
- 1 ss tomatpurè
- 2 ts tørket timian
- 1 ts tørket oregano
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 1 laurbærblad
- l dl vann
- 1 boks hakkete hermetiske tomater
- (1 ts flytende honning eller sukker)
Stek kjøttdeigen i ei stekepanne. Samtidig kan du surre løk, hvitløk gulrot og stilkselleri i litt olje, i en kjele. Tilsett så tomatpurèen og la den surre med. Hell kjøttdeigen over grønnsakene, og kok ut panna med vannet. Slå det over i kjelen. Tilsett krydder/urter og de hermetiske tomatene og evt. sukker. Sukkeret balanserer syra i retten. La sausen småkoke i ca 25 min.
Du trenger også lasagneplater og litt revet ost
Ha litt ostesaus i bunnen av ei ildfast form. Legg på lasagneplater, så lagvis: tomatsaus, ostesaus, lasagneplater, osv. Avslutt med litt ostesaus oppå det siste laget lasagneplater, og strø revet ost på toppen.
Stekes i ovn ca 30 min. 200 grader.
Server gjerne med litt salat og godt brød.
Kos ekk!