tirsdag 27. august 2013

Hyttemeny - Gryte med reinsdyrskav og en enkel moltedessert



Jeg har hatt ei herlig helg på hytta. Været var nydelig, og det var mye molte å finne. Schæferprinsessa og jeg koste oss skikkelig på tur, og om kvelden ble det god mat også!




Nok til 2:

1 pk reinsdyrskav
1/2 rødløk - hakket
10 små sjampinjonger i skiver
1 gulrot i skiver
salt, pepper, timian
3 dl fløte
2 dl vann- ( og kanskje en skvett rødvin om du vil)- til å koke ut panna med
smør til steking

Smelt smør, la det bli nøttebrunt, og stek så reinsdyrskavet, litt om gangen.

Ha det over i ei gryte. stek så løk, sjampinjong og gulrot, og ha det over i gryta.


Kok ut panna mellom stekningene, eller til slutt, slik at du får med alle de gode smakene. Krydre med salt, pepper og timian. Ha i fløte. Kok opp, og la det koke litt inn, slik at fløten tykner. Smak til.


Server med kokte mandelpoteter.

Skikkelig hyttemat! :-)

Og til dessert smakte det godt med molte med sukker og fløte...

mandag 26. august 2013

Tomatsuppe med chili og sprøstekt spekeskinke


Dagens middag - og sikkert lunsj i morgen- ble hjemmelaget tomatsuppe.

Til en porsjon som sikkert er nok til 4 personer, brukte jeg:
2 bokser hermetiske tomater - hakkede
1 løk
2 gulrøtter
1 stilk selleri
1 fedd hvitløk
1/2 chili
2 tomatbokser med vann
litt olje
1 ts hvitvinseddik
litt honning (ca 1 ts)
evt.1 buljongterning - gjerne grønnsaksbuljong
1 neve hakkede, friske urter, gjerne ei blanding - jeg brukte bladpersille, timian, oregano og salvie
Salt og pepper
Et par skiver spekeskinke


Finhakk grønnsakene, fres dem i litt olje, til løken blir blank.
 
 

Ha i eddik og honning.
Ha i tomater, vann og krydderurter + evt. buljong


La  suppa koke 10-15 min, til grønnsakene er møre. Kjør suppa jevn med en stavmikser, eller i en blender.

Sprøstek spekeskinke.


Server suppa med sprøstekt spekeskinke, et urtedryss, og gjerne litt brød til.

Kos dekk!

mandag 5. august 2013

Lun potetsalat med sennepsvinagrette til grillspyd med kalkun

Grillspyd:
Nok til en person.

1 kalkunfilet
1/2 paprika
1/2 rødløk

Marinade:
3 ss rapsolje
1 ss soyaolje
2 ss balsamicoeddik
1 ss ketchup (Heinz)

Skjær kjøtt og grønnsaker i biter. Tre dem på spyd.
Bland sammen marinaden. Pensle på spydene. Legges på varm grill. Vend ofte til de får stekeskorpe. Legg så spydene på "kald sone" på grillen, til de er ferdige.

Lun potetsalat med sennepsvinagrette:

3 poteter - kokes, skrelles, deles i biter.
1/2 rødløk i tynne strimler
1 vårløk i tynne ringer

Løken stekes myk i litt olje i ei stekepanne. Bland med potetene i biter.

Sennepsvinagrette:
1 ss sennep - grov går bra
1 ss god, ekstra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik.
1 kvist estragon.

Bland sennep, olje og eddik. Hakk estragon. Bland sammen, og vend det inn i potet/løk-blandingen.


Server grillspydene med lun potetsalat. Jeg brukte en ferdig grillsaus fra Heinz, til - Exotic.

Kos dekk!