søndag 27. desember 2015

Grissini - Brødstenger

 Grissini er godt både på tapasbordet, og for eksempel til supper.De er enkle å lage selv.

Du trenger:
3,5 dl vann
15 gram gjær
4 ss olje (raps- eller olivenolje)
1 ts salt
1 ts akasiehonning
7,5-8 dl hvetemel

Du trenger også olje til utbaking og noe å smakssette brødene med, om du ønsker det. Her kan du bruke: flaksalt, urter, frø, parmesanost, hvitløk - etter smak, eller lage dem naturell. :-)

Løs opp gjæren i lunken væske. bland inn salt, honning, olje, og rør inn melet.
La deigen heve ca 30 minutter, til omtrent dobbelt størrelse.
 Del deigen i ca 32 biter, og trill blyanttykke stenger. Bruk olje når du triller dem ut.  dypp stengene i ønsket garnityr. (Oljen gjør at det setter seg fast.)


Legg dem på stekebrett. Stek ved 200 grader ca 10-12 minutter. Stengene skal være gylne.
Avkjøl på rist.

Hvis du ikke synes de blir sprø nok, kan du tørke dem i stekeovnen på 50 grader over natta.

Kos dekk!