fredag 15. september 2017

Pizza med fullkornbunn og geitost



Ny pizzavariant i dag. Har laget en fullkorn pizzabunn av spelt-, emmer- og havremjøl. Pizzaen er toppet med hvit pizzasaus med rømme, samt hvit geitost og strimlet rødløk før steking. Ekstra topping etter steking er ruccola og strimlet fenalår Mmmmmmm......

Bunn (2 porsjonspizzaer)

1 1/2 dl lunkent vann
en liten bit gjær  ca 10 gram
ei klype salt
2 ss olje
1 1/2 dl økologisk, finmalt fullkorn speltmel
1 1/2 dl økologisk, finmalt fullkorn emmermel
1/2 dl havregryn, eller havremel.

Rør deigen lett sammen, og sett den til heving
Etter heving deles deigen i 2-3 emner. Ta litt olje på hendene, og klapp den utover til ønsket størrelse. Deigen er litt "kort" i konsistensen, så det er vanskeligere å kjevle...

Videre trenger du:
ekte rømme ca 1/2 beger
2 ts timian (tørket)
1 fedd hvitløk
ruccola
fenalår

Ha på ønsket fyll. Jeg brukte hvit pizzasaus. Jeg blandet ekte rømme med litt timian og hvitløk, og brukte ca 3 ss pr pizza.
Legg på skiver av hvit geitost, og rødløk i skiver.

Stekes ved 225 grader til den er gyllen i kanten, og osten har smeltet.

Toppes med ruccolasalat og strimlet fenalår. Ringle over litt urterømme/hvitløksdressing.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar