lørdag 9. mars 2013

Pai med kylling, spinat og fetaost

Etter et par dager med kurs på hotell, var det godt å komme hjem til sitt eget kjøkken.
En pai er rask å lage, i hvertfall om du har en ferdig deig.


Du trenger:
1 paideig - jeg brukte ferdig deig denne gangen. Kan også lage selv.
2 ss sesamfrø

Smør paiforma. Legg i deigen. Strø over sesamfrøene, og klem dem lett ned i deigen. Prikk deigen med en gaffel.  Forstek paiskallet ca 15 min. 200 grader. (Legg gjerne et bakepapir oppi deigen, og fyll med tørka bønner e.l. under forstekinga. Da slipper du at deigen blåser seg opp.

Fyll:
4 egg
3 dl fløte
litt salt og pepper
1 pk babyspinat (65 gram)
1 kyllingbryst - skjæres i terninger
2 skiver bacon i strimler
75 gram fetaost i terninger
2 vårløk- i skiver
1/4 parika i terninger
en neve revet ost

Visp sammen egg og fløte.Ha i ei klype salt og litt pepper.
Damp/stek spinaten til den faller sammen.
Del opp resten av ingrediensene.

Fordel kjøtt, grønnsaker og fetaost i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen. Strø på revet ost. Stek i ovn 160 grader  ca 30 -40 min.,  til eggeblandingen har satt seg.


Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar