mandag 15. april 2013

Pai med skinke, bacon og andre gode rester

Mandag er en flott dag for å lage pai av gode rester  fra helgekosen.

Bunn:
2,5 dl hvetemel
2-3 ss sesamfrø
50 gram smør
2-3 ss kaldt vann

Bland mel og sesamfrø. Smuldre inn smøret. Kna sammen med vannet. La deigen ligge i kjøleskapet ei stund før du klemmer den ut i ei paiform. Prikk den så med en gaffel, før du forsteker den ved 200 grader, ca 15 min. Legg gjerne et bakepapir som du fyller med tørkede bønner e.l. mens du steker. Da slipper du at bunnen blåser seg opp.

Fyll:
  • 2 skiver bacon i strimler på tvers
  • 2 vårløk
  • 2 sjampinjonger

Kuttes opp, surres i litt olje. Legges i bunnen av paiskallet. Legg så i:
  • kokt skinke i småbiter (et par never)
  • litt mer vårløk
  • 1/4 paprika i strimler
  • noen aspargestopper.
Bland sammen:
  • 4 egg
  • 3 dl fløte
  • litt salt og pepper
Hell blandingen over fyllet, og strø over en neve revet ost.

Stekes i ovn 175 grader ca 20 min. Eggeblandingen skal stivne.
 
 
Server gjerne med litt salat ved siden av.
 


2 kommentarer:

  1. Det ser kjempegodt ut :-)

    Smart å ha sesamfrøene i deigen...

    SvarSlett
  2. Takk! Sesamfrø i deigen gir ekstra god smak :-)

    SvarSlett