søndag 23. juni 2013

Grillspyd med marinert storfekjøtt


I går feiret vi 50 års dagen til broren min, med  stort lag. Her ble det blant annet grillet - grillspyd, der festdeltakerne kunne velge ingredienser på spydet. Her var rødvinsmarinert reinsdyrfilet med hvitløk og rosmarin, svinefilet marinert i rom, chili, ingefær og hviløk, hvalbiff mariert med hvitløk og sitron, elgbiff marinert i rødvin, med oregano og rødløk, lam med hvitløk og mynte. Dessuten laks, scampi, paprika, sopp, løk, m.m..  Litt av hvert for enhver smak, med andre ord.Det er morsomt å lage mat til mange, men i dag var vi bare 3, og da ble dette løsningen:

 Nok til 3 personer:
500 gram ytrefilet av storfe - i terninger.
1/2 dl rødvin
1/2 dl olje
1 fedd hvitløk - hakket
1 kvist rosmarin - hakket.
1/2 paprika
1 løk
3 cherrytomater

Bland ingrediensene til marinaden. Legg i kjøttet. La det ligge i marinaden et par timer. Gjerne lenger hvis du har tid.

Tørk av kjøttbitene med litt tørkepapir. Tre dem på spyd, vekselvis med paprika, løk, tomat, eller get du har lyst på av grønnsaker. Pensle med olje, og stek dem først på varm grill, siden på lavere temperatur. (Kjøligere sone på grillen)

Server med en grønn salat etter ønske, litt dressing og kanskje kokte poteter, om du har lyst på det. Hvitløksbaguett passer godt til!

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar