mandag 23. september 2013

Andebryst og Pulled duck

Nok til 4

2 andebryst (Gårdsand)
Rut skinnet, og stek andebrystet med skinnsida ned, så skinnet blir sprøtt og fettet smelter. Stek ferdig i ildfast form i ovnen. 200 grader ca 10 min.


Pulled duck
2 andelår,  confiterte  langtidsbakte/kokte i fett/olje- så lenge at kjøttet kan rives fra hverandre med fingrene.
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
salt, pepper
1/4 persillerot, finhakket
andefett - ca 1/2 dl
salvie - 3-4 blader
1 stilk estragon

Riv fra hverandre lårkjøttet, stek det i middels varm stekepanne med andefett, finhakket hvitløk, persillerot, salvie og estragon. Smak til med salt og pepper, og evt. litt mer andefett.



Server f. eks. med saltbakte poteter, ovnsbakte rotgrønnsaker fra Toten, og rødvinssaus

Rotgrønnsaker
1/2 sellerirot
2 persillerøtter
1/2 lita kålrot
1/2 løk
4 gulrøtter
3 ss rapsolje
4 kvister timian
salt


Del grønnsakene i staver, bland med olje og timian. Stekes ved 200 grader, ca. 20 minutter. Strø på flaksalt ved servering.
Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar