søndag 22. september 2013

Tomatsuppe med kamskjell
















Nok til 4 personer:

2 gulrøtter
1 persillerot
1/2 løk
1/2 fenni
kel
1 boks hakkede tomater
Et par kvister timian
5 dl vann
1 ss fiskefond
1 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
Salt og pepper
olje

2 kamskjell pr. pers ved servering



Finhakk grønnsakene, stek dem i litt olje, til løken er blank. Tilsett timian, sukker og edddik, deretter, tomatene + vann og fond. La blandingen koke i 15 minutter. Kjør den glatt med stavmikser, eller blender. Smak til  med salt og pepper.

Stek kamskjellene. Server med 2 kamskjell i hver tallerken, hell på suppe. Pynt med timian.

Kos dekk!

2 kommentarer:

  1. Kamskjell er luksus ;-)

    Høres og ser aldeles nydelig ut ....

    SvarSlett
  2. Enig i at kamskjell er luksus, da spesielt de ferske.. Disse var frosne, men veldig gode likevel :-)

    SvarSlett