mandag 2. september 2013

Urtebakt kveite med kremet gulrot og purre

Til 1 person trenger du:

1 skive kveite - ca 200 gram
salt, pepper
1 neve hakkede urter
litt smør
2 gulrøtter
1 minipurre
1 dl fløte
litt hakket persille

Strø salt og pepper på fisken. Legg den, sammen med litt smør, i ei ildfast form. Strø på hakkede urter.
Jeg brukte persille og estragon.Bak fisken i stekeovn 200 grader, ca 15 min, eller til fisken er stekt - avhenger av tykkelsen.
Skrell gulrøtter, og kutt dem i biter. Kutt purren i biter. Kokes i vann, til de begynner å bli møre.
Slå av det meste av vannet, (la det være igjen a cen halv dl), hell så på fløten.
Kok opp, og la det koke inn, slik at fløten tykner sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt hakket persille ved servering.

2 kommentarer:

  1. Får bare så lyst til å spise fisk når du kommer med så herlige retter :-)

    Nam nam...

    SvarSlett