tirsdag 30. april 2013

Kalvesnitzel Cordon Bleu med asparges, stekte poteter og peppersaus

Du trenger til en person:

  • 1 kalvesnitzel
  • salt,pepper
  • sennep
  • 1-2 skinkeskiver
  • 1-2 osteskiver
  • mel
  • 1 egg
  • griljermel
  • smør til steking

Krydre kjøttet med salt og pepper. smør sennep på kjøttet.








Legg på ost og skinke på den ene halvdelen, brett den andre halvdelen over.










 













Vend kjøttet i mel.



















Deretter i et sammenvispet egg.



















Til slutt i griljermel.

Stek snitzelen i smør ved middels varme. Pass på at det ikke svir seg.









Jeg serverte med asparges, ovnsstekte potetskiver og en enkel peppersaus.

Peppersaus
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts rosepepper (syltede)
  • 1-2 ts kalvefond.
  • evt. litt vann.
Kok opp, og la det koke litt inn, så sausen tykner litt.
 
Kos dekk!
 
 

2 kommentarer:

  1. Cordon Bleu er en favoritt her hos oss :-)

    -jeg bruker kalkunfileter (eller kylling) for å få en billigere utgave :-)
    -forøvrig er de vi kjøper (billigutgaven) laget kun av kalkun'skinke'pålegg...litt juks...

    Men skal nå prøve en ekte en dag ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kalvekjøtt er veldig dyrt her, men dette er kjøpt i Sverige, til en helt grei pris. Lager det noen ganger med svinekjøtt, det blir ikke så dyrt, men godt :-)

      Slett