mandag 25. februar 2013

Krydderkake

For meg er krydderkake en del av vinterferiekosen.Gjerne med en kaffekopp i solveggen, eller foran peisen.

Til 1 formkake, 1 1/2 liters form:

150 gram smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
3 1/2 dl hvetemel
1/4 ts malt, tørket ingefær
1/2 ts malt nellik
1/2 ts kanel
2 ss bakepulver
1 dl lettrømme

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader. Smør forma.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen.
Tilsett siktet mel, bakepulver og krydder.
Rør inn lettrømmen til slutt.

Fylles i smurt kakeform, 1 1/2 liter, og stekes ved 175 grader i 45-60 minutter.
Avkjøl på rist.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar