torsdag 28. februar 2013

Hjemmelaget pasta



Forleden kom jeg til å tenke på at jeg ...har jo en pastamaskin...et sted, godt gjemt...og veldig lite brukt. Det siste bestemte jeg meg for å gjøre noe med, og skred til verket.

Jeg har da laget pasta tidligere, og det ble kjempegodt. Jeg har laget pasta som jeg kjevlet med kjevle, skar i strimler med bakkelsspore, og tørka over kosteskaft også - stor porsjon..

Denne gangen ble jobben mye lettere, og ikke laget jeg så mye heller....

Ca 20 nøster tagliatelle:

300 gram hvetemel (type "00")
4 egg ( starta med 3, men det ble for lite)
ei klype salt
2 ts olivenolje

Start med å ha melet i en haug på kjøkkenbenken.
















Lag en fordypning i melet. Bland sammen egg, olje og salt, og ha det i fordypningen. Rør så inn melet i eggeblandingen, fra midten og ut. Når du har rørt inn ca halvparten, kan du kna inn resten. Kna deigen myk og smidig.(Jeg er sikker på at du kjenner når den er det...) Pakk den i plast, og legg den i kjøleskapet en times tid.

Del deigen i 2. La den deigbiten du ikke jobber med være innpakket, så den ikke tørker. Kjør så deigen gjennom pastamaskina, flere ganger på den største åpningen. Deretter på mindre og mindre åpning.
.
Nå kan du dele pastaen og forme den slik du vil ha den: Lasagneplater, tagliatelle, eller noe annet. Jeg kjørte den ut i strimler som tagliatelle.

Pastaen kan tørkes, da kan den holde seg et par måneder.

Kok pastaen i lettsaltet vann,ca 4-5 minutter, passet bra for mine.
Server med ønsket tilbehør.

Kos dekk!


1 kommentar:

  1. Så flotte !

    Jeg lagde også pasta her om dagen, er egentlig ikke så mye jobb, så burde lages oftere :-)
    vi lagde forøvrig en grønn versjon og videre ravioli, neste gang blir det rødt :-)

    -dine ser penere ut enn mine ;-)

    SvarSlett