torsdag 14. november 2013

Øldampet pinnebog med timian og ovnsbakte rotgrønnsaker


Forleden dag laget jeg pinnekjøtt med pinnebog, en spennende, og smakfull nykommer. Jeg valgte å dampe det i øl, tilsatt litt timian. En fin kombinasjon.

Nok til 3-4 personer:

1 kg pinnebog
4-5 stilker timian
0,5 l pils

Rotgrønnsaker etter ønske. Jeg brukte:
-2 gulrøtter
-2 persillerøtter
-1/4 kålrot
-1/4 sellerirot
-timian
-litt rapsolje

Sjy
En del kraft fra kokinga
En-to deler vann (kommer an på hvor salt krafta er)
1-2 ts sukker (tar litt av bitterheten fra ølet)
Bland sammen og kok opp.

Pinnekjøttet må vannes ut i godt og vel et døgn 30 timer. Skift vann et par ganger underveis.

Hell ølet i en kjele. Tilsett et par kvister timian.
Legg i ei rist, eller bruk bjørkepinner. Legg i kjøttet, og strø over resten av timiankvistene, som du hakker opp litt. (Kjøttet skal ikke være i kontakt med ølet.)
Damp kjøttet over middels varme i 2-3 timer. Kjøttet skal slippe beina, når det er ferdig.

Ta så kjøttet over i ei langpanne, og legg det noen minutter under grillen i stekeovnen.

Skrell og skjær grønnsakene i staver. Bland dem med litt rapsolje og timian, og legg dem i ei ildfast form. Bak dem i ovnen til de er møre (ca 20-25 min)

Server kjøttet med kokte mandelpoteter, grønnsakene og litt sjy av kokekrafta.

Kos dekk!





3 kommentarer:

  1. Hei. Høres veldig godt ut. Mye likt det jeg selv planlegger til pinnebogutfordringen.... Men du var først :-) Skal også bruke timian og rotgrønnsaker. Det er jo perfekt match!

    SvarSlett
  2. Takk! Det var det jeg tenkte også :-)

    SvarSlett
  3. Hei og godt Nytt år :-)
    Her er det pinnekjøtt i dag, ikke helt lik din men ikke så langt unna heller, koker dem i hvitvin så får jeg se i kveld hvordan det blir...

    Ha en fortsatt fin dag :-)

    SvarSlett