Du trenger:
500 gram poteter
1 løk
1 ss salt
8 egg
litt vann
olje til steking
- Skrell potetene , og skjær dem i skiver, ca 0,5 cm tykke. Stek dem i olje i stekepanna, slik at de blir gylne. Ta dem ut av panna og la dem renne av seg oljen på litt kjøkkenpapir.
- Skjær løken i tynne skiver, og stek den blank. Bland med potetene. Fordel løk og poteter jevn i stekepanna.
- Visp sammen eggene med litt vann og salt. Hell eggeblandingen over potetene.
- Stek med middels varme, til omeletten er nesten stivnet. Du kan gjerne løsne den litt fra kanten, underveis.
- Snu omeletten ved å hvelve den over på en tallerken, eller et lokk, og la den så skli forsiktig ned i panna igjen.
Til tapas kan du skjære omeletten i passe store firkanter. Du kan servere dem som egen tapasrett, eller som her f. eks med ei skive sammenrullet spekeskinke eller fenalår.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar