lørdag 9. september 2017

Cajunkrydder


Cajunkulturen i Sørstatene (USA) har frembrakt et av de mest anerkjente kjøkkenene i Amerika, og forbindes ofte med sterkt krydret mat.  Den kreolske cajunkulturen har franske røtter, og kjennetegnes ved en blanding av flere typer sterkt, både pepper og chili.
Men de franske røttene i Louisiana-området sørger for at det likevel blir balansert og harmonisk. Også de typiske franske urtene må være med, samt en touch av tropisk Amerika.

Det er svært vanlig med hjemmelagde kryddermikser i cajunkulturen. Og selv om det er mye kreolsk futt i alle sammen, er disse er svært forskjellige. Det avhenger av personlig smak, men også av bruksområde. (Kilde: Verdens mat)

Denne blandingen falt i smak her:
  • 3 ss flaksalt
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss hel svart pepper
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 1/2 ss oregano (tørket)
  • 1 1/2 ss timian tørket
  • 1/2 ss chiliflak
  • 1 ss chilipulver


Bland alt sammen, og knus det godt i en morter. Oppbevar krydderblandingen på tett glass.
Vi prøvde aller først å lage cajunkrydret scampi.  :-)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar