Til en pizza:
Deigen:
1/2 pk ( gjær1,5 dl vann
3,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
3 ss olje
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, salt og det meste av melet. Kna deigen sammen. La deigen heve til dobbel størrelse. Kjevle den så ut til en pizzabunn i ønsket fasong. Fyll pizzaen, og stek den ved minst 225 grader til bunnen er gylden, og osten har smeltet, og begynner å få farge.
Hvit saus
0,5 dl creme fraiche2-3 ts tørkede urter (timian, oregano, basilikum)
1 fedd hvitløk - revet/finhakket
1 ts sitronsaft
Rør sammen sausen, og bre den utover den utkjevlede pizzabunnen.
Til fyll brukte jeg også:
1/2 løk - finhakket
1 vårløk i ringer
2-3 sjampinjong i tynne skiver
1 kule mozzarellaost
Dette fordelte jeg over sausen.
Etter steking la jeg på:
- Litt salat, ruccola eller babyleafblanding ( en neve)
- revet spekeskinke (ca 4-5 skiver)
Kos dekk!
Her er det Pizza i kveld :-)
SvarSlett...og min favoritt er akkurat hvit pizza...
Ha en fin helg :-)
Koselig å høre! God helg til deg også!
Slett