En god hverdagsrett. Passer fint på en mandag.
Pr person:
100-150 gram laksefilet.
2 gulrøtter
2-3 poteter
5 cm agurk
1 dl rømme eller creme fraiche
et par never friske urter
1 sitronbåt
ellers:
salt, pepper, timian
mel
egg til å vende fisken i
griljermel, eller f. eks. knust knekkebrød
olje til potetene
smør til steking av fisken
1. Sett stekeovnen på 250 grader. Skrell potetene, del dem i båter. vend dem i litt olje (jeg bruker rapsolje. Strø over salt og timian. Stekes i ovn ca 25 min.
2. Lag urtedippen. Finhakk et par never friske urter. Jeg hadde en blanding av timian og basilikum. (Du kan godt ha i et hviløksfedd også, hvis du liker smaken av rå hvitløk.) Bland med rømme eller creme fraice. skvis over litt sitronsaft.
3.Skrell gulrøttene, og skjær dem og agurken i staver.
4.Skjær fisken i ca 1,5 cm tykke strimler. Strø på salt og pepper.
Vend dem først i mel, deretter i vispet egg, og til slutt i griljermel.
Stek dem raskt i smør i god, varm panne, til de får fin farge. Pass på å ikke steke dem for lenge!
Skvis over litt sitron.
Dette blir plutselig fingermat, så pass på å ha tørkerull eller servietter tilgjengelig!
Kos dekk!
Min mann lager middag i uken for han er først hjemme. Dette er et VELDIG godt forslag til neste uke!!
SvarSlettHe he :-) Lettvint og greit!
SvarSlett