Bunn:
2,5 dl hvetemel
2-3 ss sesamfrø
50 gram smør
2-3 ss kaldt vann
Bland mel og sesamfrø. Smuldre inn smøret. Kna sammen med vannet. La deigen ligge i kjøleskapet ei stund før du klemmer den ut i ei paiform. Prikk den så med en gaffel, før du forsteker den ved 200 grader, ca 15 min. Legg gjerne et bakepapir som du fyller med tørkede bønner e.l. mens du steker. Da slipper du at bunnen blåser seg opp.
Fyll:
- 2 skiver bacon i strimler på tvers
- 2 vårløk
- 2 sjampinjonger
Kuttes opp, surres i litt olje. Legges i bunnen av paiskallet. Legg så i:
- kokt skinke i småbiter (et par never)
- litt mer vårløk
- 1/4 paprika i strimler
- noen aspargestopper.
- 4 egg
- 3 dl fløte
- litt salt og pepper
Stekes i ovn 175 grader ca 20 min. Eggeblandingen skal stivne.
Server gjerne med litt salat ved siden av.
Det ser kjempegodt ut :-)
SvarSlettSmart å ha sesamfrøene i deigen...
Takk! Sesamfrø i deigen gir ekstra god smak :-)
SvarSlett