lørdag 27. april 2013

Skinkesurret indrefilet av svin fylt med soltørka tomat og basilikum, med paprikasaus


Nok til en:

200 gram indrefilet av svin
noen skiver spekeskinke - nok til å surre det rundt kjøttet
2 soltørka tomater i strimler
1 fedd hvitløk - finhakket
1 neve ferske basilikumblader - hakket
2 ss revet parmesanost.

Lag ei lomme i kjøttet på langs. Fyll med basilikum, soltørka tomat, hvitløk og parmesan.
Legg spekeskinkeskivene slik at de overlapper hverandre, og slik at du får rulla det rundt kjøttet.
Stek ved 200 grader i stekeovn til kjøttet er gjennomstekt ca 20 min - kan variere . Bruk gjerne steketermometer.
NB! Ikke salt kjøttet! Det blir salt nok av spekeskinka!


Paprikasaus:
1 grillet paprika- hakket
1 liten løk- finhakket
1 fedd finhakket hvitløk
1 dl grønnsaks- eller kyllingbuljong
25 gram smør
salt og pepper
Friske urter

Løk, hvitløk og paprika surres i litt olje til løken er blank. Tilsett buljong. La det koke 5-10 min. Mos blandingen med en stavmikser. Rør inn litt smør. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i en neve friske urter.

1 kommentar:

  1. Høres kjempegodt ut med paprikasaus,
    og så lekkert med gult :-)

    ...må inn på 'må prøves' listen min ;-)

    Ha en fin Søndag :-)

    SvarSlett