tirsdag 27. august 2013

Hyttemeny - Gryte med reinsdyrskav og en enkel moltedessert



Jeg har hatt ei herlig helg på hytta. Været var nydelig, og det var mye molte å finne. Schæferprinsessa og jeg koste oss skikkelig på tur, og om kvelden ble det god mat også!




Nok til 2:

1 pk reinsdyrskav
1/2 rødløk - hakket
10 små sjampinjonger i skiver
1 gulrot i skiver
salt, pepper, timian
3 dl fløte
2 dl vann- ( og kanskje en skvett rødvin om du vil)- til å koke ut panna med
smør til steking

Smelt smør, la det bli nøttebrunt, og stek så reinsdyrskavet, litt om gangen.

Ha det over i ei gryte. stek så løk, sjampinjong og gulrot, og ha det over i gryta.


Kok ut panna mellom stekningene, eller til slutt, slik at du får med alle de gode smakene. Krydre med salt, pepper og timian. Ha i fløte. Kok opp, og la det koke litt inn, slik at fløten tykner. Smak til.


Server med kokte mandelpoteter.

Skikkelig hyttemat! :-)

Og til dessert smakte det godt med molte med sukker og fløte...

1 kommentar:

  1. Så nydelig natur :-)

    -og den desserten skulle jeg gitt mye for...

    SvarSlett