mandag 26. august 2013

Tomatsuppe med chili og sprøstekt spekeskinke


Dagens middag - og sikkert lunsj i morgen- ble hjemmelaget tomatsuppe.

Til en porsjon som sikkert er nok til 4 personer, brukte jeg:
2 bokser hermetiske tomater - hakkede
1 løk
2 gulrøtter
1 stilk selleri
1 fedd hvitløk
1/2 chili
2 tomatbokser med vann
litt olje
1 ts hvitvinseddik
litt honning (ca 1 ts)
evt.1 buljongterning - gjerne grønnsaksbuljong
1 neve hakkede, friske urter, gjerne ei blanding - jeg brukte bladpersille, timian, oregano og salvie
Salt og pepper
Et par skiver spekeskinke


Finhakk grønnsakene, fres dem i litt olje, til løken blir blank.
 
 

Ha i eddik og honning.
Ha i tomater, vann og krydderurter + evt. buljong


La  suppa koke 10-15 min, til grønnsakene er møre. Kjør suppa jevn med en stavmikser, eller i en blender.

Sprøstek spekeskinke.


Server suppa med sprøstekt spekeskinke, et urtedryss, og gjerne litt brød til.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar