torsdag 12. september 2013

Breiflabb med fennikel, løk og estragon i hvitvinsaus


De siste to ukene har det vært spesielt godt utvalg i fiskedisken. I dag fikk jeg tak i litt breiflabb, og det er slett ikke så ofte, her i innlandet. Breiflabb er spesielt fint for dem som er redd for fiskebein, siden den kun har et rundt, glatt bein gjennom hele fisken... Ulempa om du har en hel fisk, er alle hinnene på fisken. Det er ikke plagsomt om du bare har ei fiskeskive.

Til 1 person

1 raus skive breiflabb ca 250 gram
salt og pepper
1 kvist estragon
1/4 fennikel
1 sjalottløk
1/2 kinesisk hviløk
litt olje til steking
1 dl hvitvin
1 dl fløte
1/2 ts honning, eller ei klype sukker

Hakk grønnsakene, og surr dem i litt olje, til løken blir blank.
 
 
 Ha i hvitvin, og la det koke litt. Tilsett litt honning eller sukker. Det runder av smaken litt. Ha blandingen i ei passe stor ildfast form (litt større enn fiskebiten), og ha i fløten. Dette blir sausen i retten.



Strø salt og pepper på fisken. Hakk litt estragon  og strø på også. Legg fisken i fløteblandingen.
 Bak fisken ved 200 grader til den er gjennomstekt, og slipper beinet. Det tok ca 30 minutter.

Server gjerne med poteter og grønnsaker. Jeg hadde mandelpoteter og romanesco.

2 kommentarer:

  1. Nå hvet jeg hvilken fisk jeg skal se etter på mandag, hvis jeg finner det franske navnet ;-)

    Ser kjempegodt ut !

    SvarSlett
  2. Breiflaff er godt, det. Den er dessverre ofte veldig dyr, her...så det blir sjelden jeg spiser det.Kan den hete baudroie eller lotte? Monkfish på engelsk

    SvarSlett