lørdag 14. september 2013

Ovnsbakte plommer med vaniljeis og sjokoladesaus

En deilig høstdessert!
Du trenger til 4 personer:
  • Plommer- 3-4 per person
  • Litt demerarasukker -2-3 ss
Halver plommene, ta ut steinen, legg dem i ildfast form, og bak dem i ovn, 200 grader, ca 20 min.
 
 
 
 
Sjokoladesaus
100 gram sjokolade
1 dl kremfløte
 
Smelt sjokoladen i fløten. rør godt sammen.
 
 


 Vaniljeis

  • 3 dl fløte
  • 4 dl H-melk
  • 1 vaniljestang
  • 150 gram sukker
  • 6 eggeplommer


 Bland melk  og fløte i en kasserolle. Splitt vaniljestanga, skrap ut frøene, og ha stang og frø i melkeblandingen. Gi det et oppkok. Avkjøl. Sil blandingen.


Visp eggedosis av eggeplommer og sukker.

 Tilsett melkeblandingen litt om gangen. Bland godt. Ha eggekremen tilbake i kjelen. Varmes på svak varme. Rør hele tida til blandingen tykner. Pass på at det ikke koker. for da kan den skille seg.

Avkjøl.i kaldt vann. Rør i blandingen mens den avkjøles. Når blandingen er helt kald, kan du fylle den i en ismaskin, som kjøres ca 30 min. Fyll den så i en bolle som settes i fryseren, eller server med en gang.

 Eller du kan fylle den i en bolle, helst av metall, og sette den i fryseren. Rør i den under innfrysing.


Server varme plommer, med kald vaniljeis og varm sjokoladesaus.Mmmmmm.

Kos dekk!













2 kommentarer:

  1. Ja, det er ei fin tid! Både matmessig, og med alle fargene! Ferske grønnsaker,frukt og bær. Lammekjøtt, vilt osv. Mmmmmmm..... :-)

    SvarSlett