søndag 13. januar 2013

Andebryst med ovnsstekte grønnsaker, potet- og sellerirotmos og rødvinssaus

God søndagsmiddag!

  • 1 andebryst (2 pers)

Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt. Legg andebrystet over i ildfast form. Sett det i varm stekeovn 225 grader i ca 10 min. Ta vare på andefettet.

Ovnsbakte grønnsaker (1-2 pers)


  • 1 liten squash
  • 1/2 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 små gulrøtter
  • 1/4 paprika.
  • 1 ts rapsolje

Skjær grønnsakene i strimler/skiver/ båter, og legg dem i ildfast form. Bland med litt olje. Stekes ca 20 min, 225 grader.

Rødvinssaus ( nok til 4)


  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • smør til steking
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss honning
  • 1 dl vann
  • kalvefond (smak til - begynn med 2 ts)
  • 1 ss smør
  • timian
  • Jevning- i dag brukte jeg litt maizenna



  1. Smelt litt smør i en kjele. Surr løk og hvitløk i smøret til løken er blank.
  2. Tilsett honning , og så rødvin. La det koke litt. Ha i vann og fond. La sausen koke 5 min. Ha i smør og jevning.



Potet- og sellerimos


Til 1-2 pers.

  • 2 store poteter
  • 1/4 sellerirot
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1/2 dl fløte
  • Salt

Skrell og del poteter og selleri i jevnstore biter. Kok dem møre. Hell av vannet , tilsett smør, og mos dem. Spe med fløte. Kok opp. Smak til med salt.



Kos dekk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar