søndag 13. januar 2013

Svinefilet med linser, pastinakkmos og duxelles



Til 1 person:

  • 1/2 svinefilet ca 200 gram.
  • salt, pepper, olje

Strø salt og pepper på kjøttet, brun det i litt olje i ei stekepanne. Stek ferdig i ovn, 200 grader, ca. 10 min.

Pastinakkmos


  • 1 pastinakk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl fløte
  • 1 ts smør
  • litt salt

Kok pastinakken+ hvitløk mør i vann. Hell av vannet, og mos den. Tilsett fløte og salt. Rør inn smøret.

Linser


  • 1 pakke ferdigkokte grønne linser (det er nok til 2)
  • 1 ss kapers
  • litt smør eller olje
  • 1 ts rødvinseddik

Varm olje i ei panne. Ha i linser, kapers og rødvinseddik. Kok opp.

Duxelles


  • 1 litt stor sjampinjong
  • 1 sjalottløk
  • 2 skiver bacon
  • olje til steking.
  • salt, pepper, persille.

  1. Kutt sopp, løk og bacon i små terninger.0.5 cm. Stek dem i litt olje.
  2. Smak til med salt og pepper, og ha i en neve hakket persille.

Saus


Ta av halvparten av duxellesen, bland inn 1,5 dl fløte og 1 ts kalvefond. La det koke litt inn. Smak til.



Server svinefilet i skiver, på ei seng av linser og pastinakkpurè. Legg ei skje duxelles ved siden av. Sausen serveres ved siden av.

Kos dekk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar