søndag 13. januar 2013

Hjemmelaget taco

I dag har jeg hentet inspirasjon fra andre blogger her på Matbloggerne, nemlig Kokken Thor og Cesilies "Enklere mat hver dag". Jeg har laget hjemmelaget taco, for første, men absolutt ikke siste gang. Det var skikkelig godt!

Tacokrydder - Dette holder til mange serveringer!


  • 3 ss chilipulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss knuste korianderfrø

Bland sammen. og oppbevar det i tett boks. Bruk ca 1 ts krydder + 1/2 dl vann til 400 gram kjøttdeig.

Tacosaus


  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 finhakkede chili (fjern frøene)
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 2 dl vann
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1/4 hakket paprika
  • 1/2 ts salt
  • olje til steking

Finhakk paprika, løk, chili , hvitløk og krydder , og fres det i litt olje. Tilsett hakkede tomater og vann. La det koke ca 3/4 - 1 t.

Det du ikke bruker, kan du fint fryse bort i porsjonspakninger.



Tacolefser - Hvetetortilla


  • 6,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • 3/4 ts salt
  • 2 ts bakepulver

Bland alt sammen til en løs deig. Del deigen i 8 biter. La bitene ligge på bordet i 15 minutter. Kjevle dem ut til de passer i stekepanna di. Stek dem i tørr panne, ved middels varme. De skal snus når de bobler på oversiden. Legges på fat under aluminiumsfolie. Da holder de seg varme.

Guacamole


  • 1 moden avokado moses - jeg bruker rett og slett en gaffel :-)
  • Skvis over litt sitron eller limesaft.
  • Tilsett et presset eller revet hvitløksfedd.
  • salt og pepper



Kos dekk :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar