søndag 13. januar 2013

Suppe på en regnværsdag

Regnværsdager har det vært nok av i sommer! Noen av dem føles kaldere og gråere enn andre. Da smaker det ekstra godt med ei god, varm suppe. Her kan en få brukt opp litt rester av grønnsaker og kjøtt også...

Nok til 2:

  • ca 8 dl vann
  • buljong eller fond
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten skalk kålrot
  • 1 liten skalk hodekål
  • 1/2 rødløk
  • 1 vårløk
  • 6 sukkererter
  • 2 poteter
  • 200 gram kokt/stekt kjøtt eller pølser. Jeg brukte rester av en skinkeknoke.
  • Et par kvister timian



  1. Kok opp vannet. Tilsett 1 buljongterning
  2. Del grønnsaker og kjøtt i terninger, og ha dem i det kokende vannet.La det koke ca 15 min. Grønnsakene skal være møre, men ikke overkokte. Smak til med buljong.
  3. Dryss over litt timian ved servering, og server brød eller flatbrød til.



Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar