søndag 13. januar 2013

Gulrotkake med hasselnøtter

Ei niese fyller 30, og jeg ble spurt om å bidra med ei kake. Valget falt på denne. Den er forresten glutenfri.

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • revet skall av 1 sitron
  • 150 gram revne gulrøtter = ca 2 store
  • 200 gram malte hasselnøtter
  • 1 ts bakepulver

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Riv gulrøttene på den fineste delen av råkostjernet. Ha dem i eggedosisen sammen med revet sitronskall.
  3. Bland bakepulveret i de malte hasselnøttkjernene, og vend det forsiktig inn i eggeblandingen.
  4. Legg bakepapir i bunnen på ei form Ø24 cm. Smør kantene. Hell røra i forma.
  5. Stek kaka ved 175 grader i ca 45 min.
  6. Avkjøl kaka litt i forma, før den hvelves på rist.
  7. Kaka er fin å fryse uten topping.

Ostekrem:

  • 100 gram mykt smør
  • 200 gram melis
  • 200 gram kremost (nøytral)
  • frø av 1 vaniljestang

  1. Rør smøret mykt, bland inn melis og kremost.
  2. Rør kremen jevn. Bland inn frø fra en vaniljestang.
  3. Smøres over kaka når den er kald.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar