søndag 13. januar 2013

Rotsuppe

Noen ganger er det greit å lage suppe av noen grønnsaksrester en finner i kjøleskapet. I dag hadde jeg litt gulrot, litt søtpotet og litt selleri. Det ble ei fin blanding, med mye god smak.

Jeg brukte:

  • 1 stor søtpotet
  • 5-6 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 chili uten frø
  • 2 ss smør
  • ca 1 l vann
  • 1-2 buljongterninger eller 1-2 ss fond (jeg brukte kalvefond)
  • 1 ss hakket persille, 1 ss lettrømme og litt sprøstekt bacon til servering

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Rens og skjær de andre grønnsakene i grove biter.
  2. Surr de finhakkede grønnsakene i litt varm olje i en kjele, til løken er blank. Ha i de andre grønnsakene og vann, samt 1 buljongtering, eller 1 ss fond.
  3. Kok opp, og la det småkoke til grønnsakene er møre. Ta det av varmen.
  4. Kjør suppa jevn med stavmikser. tilsett smør som får smelte ned i suppa. Smak evt. til med mer buljong.
  5. Serveres i suppebolle med litt rømme, et dryss med hakket persille, og ca 1 ss bacon.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar