
4 kyllingbryst - krydres etter ønske, brunes i stekepanna, legges over i ildfast form og stekes ferdig i ovnen. Jeg brukte store kyllingbryst med bein. Det ble veldig saftig og godt. Og jeg brukte litt timian både til kyllingen, risottoen og grønnsakene
Risotto
- 1/2 løk
- 2 ss smør
- 250 gram arborioris
- 2 dl hvitvin
- 1 ts salt
- pepper
- 1 krm. safran
- ca 1 ss frisk timian
- ca 1 l kyllingkraft, evt vann og fond, eller terning
- 25 gram revet parmesan
Kok opp kyllingkraft. Hold den varm. Finhakk løken, stek den i smør til den er blank. Tilsett risen, og rør til risen får et smørdekke rundt seg.Hell i hvitvinen, samt safran,timian, salt og pepper. Safranen gir flott farge. (Du kan sikkert erstatte denne med gurkemeie, hvis du vil.) Rør hele tiden. Bruk middels varme.

Når vinen har kokt inn, heller du på ei øse med kraft. Fortsett å røre mens det koker inn, og fortsett å fylle på med kraft, etterhvert som væsken absorberes/fordamper. Prosessen tar ca 20 minutter. Risen skal være al dente, men ikke kjennes ukokt, og retten skal ha en myk, kremet, konsistens. Smak deg fram. Rør inn revet parmesan til slutt.
Jeg serverte dette til kyllingbryst, og med lettstekte grønnsaker til. Denne gangen ble det paprika, sukkererter, vårløk og asparges.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar