søndag 13. januar 2013

Andelår med ovnsstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Andelår krever litt lengere steketid enn andebryst, men er en del billigere, og har mer smak. Jeg valgte å brune andelårene i ei stekepanne, før jeg la dem over oppskårne poteter og rotgrønnsaker. Husk å helle det smakfulle andefettet over grønnsakene.

Nok til 2.

  • 2 andelår
  • 8 små mandelpoteter
  • 1 gulrot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 persillerot
  • 1/2 løk
  • 1 skive kålrot
  • timian
  • salt og pepper

Skrell og skjær grønnsakene i biter. Legg dem i ei ildfast form. Tilsett en neve hakket timian. Ikke tilsett fett. Det kommer nok fra andelårene.

Gni inn andelårene med salt og pepper. Rut opp skinnet, og stek dem først med sida det er mest skinn på, ned, deretter på andre sida. I tørr, varm stekepanne. Legg dem oppå grønnsakene, og hell over fettet fra panna.

Stekes i ovn 160 grader 40-60 min. Skru gjerne opp varmen litt på slutten, slik at skinnet blir sprøtt.

Godt med rødvinssaus til.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar