søndag 13. januar 2013

Helstekt kalvebiff med hasselback-poteter, rosenkål med bacon og sopp - og rødvinssaus

Det blir en del god mat i jula, og dette var absolutt av det bedre!

  • Kalvebiff (flatbiff)- min var på 700 gram - blir nok mye god restemat også :-)
  • Salt og pepper
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 3 dl vann

Ha på salt og pepper, og brun biffen rundt det hele i stekepanna. Del opp grønnsakene, og legg dem i ei ildfast form.Legg det brunede kjøttet oppå. Stek ferdig i ovn ca.160 grader til den har kjernetemperatur på 70 grader.

Hasselbackpoteter


  • Beregn et par poteter pr person
  • smør
  • salt og pepper
  • revet ost
  • paprikapulver

Skrell potetene, og skjær dem i skiver NESTEN helt igjennom. Dvs de skal henge sammen i bunnen. smør dem med smeltet smør, strø på salt og pepper, revet ost og paprikapulver.

Stekes i ovn 225 grader ca 30-40 min. Avhenging av hvor store potetene er. Du kan stikke i dem for å kjenne om de er ferdige.

Rosenkål


  • Rosenkål (5-6 pr pers) - kokes møre i vann.
  • litt bacon - 1 skive pr pers evt. terninger
  • sjalottløk 1/2-1 per pers.
  • sjampinjong i skiver (1/2 - 1 pr pers.)

Del den kokte rosenkålen i 2. Stek løk, sopp og bacon i litt smør. Ha i rosenkålen. La det bli gjennomvarmt.

Rødvinssaus


  • 1/2 løk
  • 1 gulrot
  • 1 tynn skive sellerirot
  • 2 dl rødvin
  • timian
  • 2 dl vann
  • kalvefond
  • 1 ts tomatpure
  • 1 ss demararasukker
  • 1 skvett balsamicoeddik
  • 1 ss smør + litt til steking

Finhakk grønnsakene, og surr dem i litt smør, til løken er blank. Ha i sukker og balsamico, deretter rødvin, vann, og alt unntatt smøret. La det koke til noe væske har fordampet, og grønnsakene er møre. Kjør det glatt med stavmikser. Rør inn smøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar