søndag 13. januar 2013

Kalvebiff med foie gras og annet spennende tilbehør.

Her kommer mer av helgas matutskeielser :-).

  • Kalvebiff til 2 - stekt etter ønske
  • Salt/pepper
  • 1 bit foie gras

Kantarellfylte sjampinjonghatter


  • 4 store sjampinjonger
  • 1 neve tørkede traktkantareller
  • 1/2 løk
  • 1 skvett hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 ts balsamicoeddik
  • urtekrydder
  • salt og pepper
  • jarlsbergost
  • smør

Ta stilkene fra hattene på sjampinjongene. Kutt stilkene i små biter. Finhakk løken. Stek løk og sjampinjong i smør. Tilsett traktkantarellene.

Smak til med balsamicoeddik og urtekrydder, salt og pepper

Fyll blandingen i sjampinjonghattene. Legg på Jarlsbergost. Bak dem i ovnen. 200 grader ca 10 min. Bruk resten av fyllet som saus.



Karamelliserte cherrytomater, fylt med gorgonzola


  • 4 cherrytomater
  • gorgonzola, eller annen blåmuggost
  • hakket persille

Hul ut tomatene. Fyll dem med ost og litt persille. Legg dem i ildfast form. Stek dem sammen med sjampinjongen, til du ser at de er karamellisert.



Kræsja poteter


Amadinepoteter - kokes. Legges i ildfast form. Knus dem lett med tommelen. Ha på smørklatter og persille, og stek dem i ovnen. 200 grader ca 10 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar