søndag 13. januar 2013

Biff med ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Gode, lokale rotgrønnsaker var nydelig til biffen!

Til en person:

  • 1 biff av ønsket størrelse og kvalitet. Ca 200 gram er greit. Jeg brukte ytrefilet av storfe.

Stek biffen slik du ønsker den. Jeg liker den medium rå - dvs stekt så mye/lite at en god veterinær greier å få liv i den igjen...

Rotgrønnsaker:


  • 1 persillerot
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten rødløk
  • 1 skive sellerirot
  • 1 liten skalk kålrot
  • litt olje
  • timian
  • salt

Skjær grønnsakene i staver, løken i båter. Vend dem i litt olje. Ha dem i ei ildfast form. Strø over litt tørket timian . Stekes i ovn 200 grader, ca 10-15 min. Strø over litt salt ved servering.

Rødvinssaus


  • 1 finhakket, liten rødløk
  • litt olje til steking
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 2 ts kalvefond
  • 1 ts timian tørket
  • 1 ts tomatpure
  • 1 ts demarara sukker
  • 1 ss smør

Stek rødløken i litt olje. Rør inn sukkeret. Ha i rødvinen. La det koke et par minutter. Ha i , tomatpure, timian, vann og kalvefond. Kok opp, og la det koke et par minutter. Ta kjelen til side, og rør inn smøret.

Mandelpoteter er godt til.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar