søndag 13. januar 2013

Matkurs i København

Jeg har vært på ei ukes matkurs, på Suhrs madakademiet, i København:-). Det ble ei svært intensiv og innholdsrik uke med gode mat- og smaksopplevelser, og mange inntrykk. Jeg har ikke så mange bilder fra den første dagen, men det kommer mer senere :-)

Dag 1


Smak til alle sanser


Kort intro vedr. sanser. Vi bruker alle sanser når vi opplever mat.

Kurset skulle lage en treretters middag , en sommermeny– forrett/suppe (ertersuppe), hovedrett (kylling med potetsalat og grønn salat basert på spisskål) og dessert (med rabarbra)

Vår gruppe laget hovedretten.

Kylling


Halve kyllinger med friske urter under skinnet (lag forsiktig små lommer med fingrene), legg i urter. Legges i ildfast form. Smør på toppen (eller kanskje like gjerne sammen med urtene) Ovnsstekes min. 30 min.

Potetsalat av nypoteter og ferske spinatblader.

Vaskes godt. Kokes i lettsaltet vann i 8 min. avkjøles. Deles i to. Blandes med spinatblader og dressing. Litt sitronsaft

Vi laget en dressing med olivenolje, eddik, kapers, ansjos og sennep

Salat


  • Fersk spisskål
  • Erter
  • Fenikkel
  • Avokado
  • Sitron
  • vårløk

Dressing:


2 ss olivenolje

1 ss balsamico

3 ss finhakkete urter



Vi jobbet litt med dressinger, og tilsmaking av disse. Utgangspunktet var grunnmarinaden under.

Grunnmarinade:


2 ss olivenolje

½-1 ss eddik el balsamico

Salt/pepper.

Tilsett evt.

  • hvitløk
  • sennep
  • krydderurter

Smak til med:

  • honning, ahornsirup, sukker
  • sitron/lime
  • ansjos
  • kapers
  • ingefær



Felles måltid, der gruppene serverte sin rett. Vi hadde besøk av smaksdommer Helle Brønnum Carlsen, som sa litt om rettene våre. Foredrag med Helle Brønnum Carlsen etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar