søndag 13. januar 2013

Urtepotter

Bonnies urtepotte med blomkålkrem, rugbrødrasp og nye grønnsaker

Servering i urtepotte er en morsom og annerledes måte å servere en snack på, men du kan også servere kremen i et stort fat med lav kant. Og den kan fungere som et kremet salatelement i et måltid sammen med retter av kalv, kylling , kjøttboller eller fisk.Til 4-6 personer (eller snack til 8-10 personer)100 g rugbrød

40 g mandler

300 g poteter

800 g blomkål

3 ramsløksblader (eller 1 ts ramsløkpurè) (eller ½ fedd hvitløk)

15 g smør (eller 1 ss olivenolje ekstra virgin)

salt og friskkvernet pepper

ca. 1 ts epleeddik

200 g nye grønnsaker (gjerne med toppen på, velg blandt nye gulrøtter, reddik, asparges, agurk, stilkselleri, blomkål, cherrytomat og spisskål)

rene urtepotter eller små glass til anretning

bakepapirRiv rugbrødet på et råkostjern eller smuldre det i bittesmå stykker. Hakk mandlene mellomgrovt.

Rist rugbrød og mandler i ei tørr panne ved svak varme, til det er sprøtt, 10-15 minutter. Rør i det jevnlig.

Skrell potetene og skjær dem og blomkålen i mindre stykker. Kok dem i ei gryte med usaltet vann under lokk, til de er helt møre (10-15 minutter).Hell av vannet.

Mos grønnsakene i gryta med en stavmikser, sammen med ramsløksen, smør i små stykker, salt og pepper. Smak kremen til med salt, pepper og eddik. Husk, at brødraspet er lett syrlig.

Skyll de nye grønnsakene, behold gjerne toppene på og tørk dem. Skjær andre slags grønnsaker i staver eller mindre stykker.

Servering:

Anrett den lune eller kalde blomkålskremen i små urtepotter, eller i en lav skål foret med bakepapir. Dryss brødraspet på og stikk grønnsakene i.Tips: Du kan servere aspargesene lettdampede eller rå alt etter smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar