søndag 13. januar 2013

Fiskesuppe med laks og tunfisk

Jeg hadde en bit med laks, og en bit med tunfisk jeg måtte bruke opp, og valget falt på fiskesuppe. Jeg brukte:

  • 1 gul løk
  • 1/2 fenikkel
  • 100 gram sellerirot
  • 2 fedd hvitløk
  • olje
  • dill
  • 7 dl vann
  • 4 ss fiskefond
  • 200 gram laks i terninger
  • 100 gram tunfisk i terninger
  • 1 ss smør
  • 1 gulrot
  • 1/2 minipurre (10 cm)

Finhakk sellerirot, fennikel, løk og hvitløk. Fres det i litt olje til løken blir blank. Tilsett vann og fond, (eller bruk fiskekraft) og en liten neve frisk dill. Kok til grønnsakene er møre. Kjør suppa jevn med stavmikser. Ha i fisketerningene, gulroy og purre i tynne skiver, samt smør. Ta kjelen vekk fra varmen. Rør smøret forsiktig inn når det har smeltet. Da er fisken ferdig også.

Server i rause suppeboller, gjerne med litt godt brød til. Strø over litt finhakket dill ved servering.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar