søndag 13. januar 2013

Salatruller med rødspette og grønnsaker

Dette er en fin, lett sommerrett. Vietnamesisk denne også.

Du trenger til forrett til 4 personer:

  • 2 rødspettefileter
  • mel
  • salt og pepper
  • olje



  • 8 store salatblader
  • 16 mynteblader
  • 1 grønt, syrlig eple
  • 2 tomater
  • 30 gram bønnespirer
  • 2 vårløk



Dip

  • saften av 1 lime
  • 2 ss vietnamesisk fiskesaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning



  1. Vask alle grønnsakene, og rist av vannet.
  2. Skjær eple og tomater i lange, tynne strimler. Legg eplestrimlene i vann med sitron, så de ikke blir misfarget.
  3. Skjær vårløk i lange, tynne strimler.
  4. Legg salatbladene på fat, og fordel grønnsakene i smale striper på hvert salatblad.
  5. Lag dip: Hakk chili, og skjær ingefæren i tynne strimler. Bland det sammen med resten av ingrediensene til dippen.
  6. Vend rødspettefiletene i mel med salt og pepper, og stek dem gyldne i olje.
  7. Skjær rødspettefiletene i i alt 8 strimler, og legg dem over grønnsakene på salatbladene.
  8. La hver enkelt ha på dipp, og rulle sammen salatrullen ved servering.



Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar