søndag 13. januar 2013

Sjøkreps med urtesmør på seng av mango- og avokadosalat

I går fikk jeg tak i sjøkreps. Ikke hverdagskost i innlandet akkurat, men du verden så godt!

Sjøkreps med urtesmør


Forrett til 3

  • 9 sjøkreps (ca 1/2 kg)
  • 150 g smør
  • saft og revet skall av 1/2 sitron
  • frisk timian- bare bladene . ca 2 ss



Del sjøkrepsene i to. Fjern paven og den svarte strengen som går nedover ryggen. Legg sjøkrepsene i ei ildfast form.

Bland smøret med timian og sitronsaft og -skall, og bre det over sjøkrepsene. Gratineres i ovn 225 grader ca 10 min.

Mango- og avokadosalat


  • 1/2 mango
  • 1 avokado
  • 1/2 rødløk
  • litt presset sitronsaft

Kutt mango og avokado i små biter. Finhakk rødløk, og bland sammen. Skvis over litt sitronsaft. Det hindrer avokadoen i å bli brun, og gjør at mangoen smaker søtere.

Servering:

Legg litt grønn salat på tallerkenen (Jeg brukte ruccola). Deretter mango-og. avokadosalaten. Sjøkreps på toppen. Pass på å få med litt av det gode urtesmøret også.

Godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar