søndag 13. januar 2013

Blåskjell (med perler) og wasabimajones, og sashimi av selvfiska fisk

Forleden var jeg på familiens landsted på Smøla, på Nordmøre. Et flott sted med god tilgang på ferske råvarer fra havet.. Her kan vi dra ut å fiske, eller plukke ferske blåskjell i fjæra nede ved naustet. En kveld laget vi mat av det vi hadde klart å fange i løpet av ettermiddagen. Det ble et spennende måltid. :-)

Vi plukka ca 2 kg store, flotte blåskjell. På forhånd hadde vi sjekket blåskjellvarselet, slik at vi visst at de var trygge å spise. Disse blåskjellene er fulle av perler, så det er ganske morsomt å spise dem. Det er ikke farlig, men pass på tenna! Helt ferske blåskjell, som disse, bør få gå et par timer i ferskvann, slik at de kvitter seg med litt sand.

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kast de som ikke er skikkelig lukket.
  2. Fres litt vårløk og hvitløk i smør. Hell på et par dl hvitvin, og ha i blåskjellene og gjerne litt gressløk. Damp dem under lokk til de åpner seg. Jeg synes dette tar litt lengre tid enn vanlig, når de er så ferske.

Wasabimajones


Lag majones selv (det smaker best), eller bruk ferdigkjøpt. Smak til med Wasabi.Sashimi


Fersk fiskefilet i tynne skiver. Vi hadde torsk, lyr og makrell. Makrell var absolutt best.Den smakte fantastisk! De andre ble litt grove i kjøttet. Server med ponzusaus.

Ponzusaus

1/2 dl limejuice

1/2 dl soyasaus

1 ts riseddik

Koriander

1/2 ts hakket frisk ingefær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar