søndag 13. januar 2013

Kalkunfilet med kremet soppris og snarstekte grønnsaker med soyasjy

I dag hadde jeg endelig tid og overskudd til å lage litt mat igjen. Det har vært mye ferdigpizza, halvferdigpizza og pølse med lompe i det siste.

Jeg brukte

  • 1 kalkunfilet, ca 300 gram - det holder til middag til 2,( eller middag til 1 + litt i morgendagens lunsjsalat)
  • 1 porsjon ris - se på pakka
  • 1/2 rødløk
  • 1 neve tørkede traktkantareller
  • ca 1 dl fløte ( du kan godt bruke matfløte)
  • salt
  • pepper
  • 1/4 paprika
  • 1 sjalottløk
  • 1/4 fenikkel
  • 5 sukkererter
  • litt brokkoli
  • 1 ss soyasausen.
  • 1/2 dl vann

  1. Ha på salt og pepper på kalkunfileten. Brun den rundt det hele, i stekepanna. Stek ferdig i ovn ca 180 grader i 15-20 min.
  2. Kok risen. Finhakk løken, stek den i litt olje, i en liten kjele, og knus tørket sopp opp i. Ha i fløten. Kok opp. Ha i den kokte risen. Smak til med salt og pepper.
  3. Kutt opp grønnsakene. Stekt dem raskt i litt olje. Ha i vann og soyasaus.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar