søndag 13. januar 2013

Hvitvinsdampede blåskjell med blåmuggost

Skalldyr er sommermat, selv om kvaliteten ofte er bedre i de kjøligere delene av året. Det er likevel noe spesielt med lune sommerkvelder og skalldyr. Gjerne med noe kaldt og godt i glasset.

Dette burde være nok til 2, men avhenger litt av blåskjellene, selvfølgelig.

  • 1 kg blåskjell
  • 1 rødløk eller et par sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 dl hvitvin
  • 1/2 dl fløte
  • 1 ss blåmuggost

  1. Gjør klar blåskjellene. Det betyr: skrubb dem, fjern byssustråder, kast de som ikke er skikkelig lukket, eller som ikke lukker seg når du banker dem lett i bordplata.
  2. Surr finhakket løk og hvitløk i litt olje, i ei stor gryte. Ha i hvitvin og la det koke opp.
  3. Tilsett blåskjellene. La skjellene dampe under lokk noen minutter, til de åpner seg. Ta opp skjellene, og fjern de som ikke har åpnet seg.
  4. Tilsett fløte og blåmuggost i krafta i kjelen. La det koke inn litt. Legg skjellene tilbake i gryta.
  5. Server med godt brød!

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar