søndag 13. januar 2013

Lammelårskiver - marinerte - med sauterte grønnsaker, nypoteter og balsamicosjy

I dag, på selveste Sankthansaften vurderte jeg å grille. Men siden værgudene ikke er helt blide i dag, ble maten tilberedt på kjøkkenet.

Lammeskiver:


Til 1 person:

1-2 skiver av lammelår (se an størrelsen)

Marinade:

  • 1 ts kummin
  • 1 ts koriander - malt
  • 1 ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1/2 dl rødvin
  • 1 ts flytende honning
  • Noen timiankvister

Bland sammen krydderne + hvitløk i en morter. Gni det godt sammen, og tilsett et par ss av oljen .Bland godt. Tilsett resten av oljen + rødvin og honning. Bland sammen. Hell blandingen i en plastpose (bruk gjerne to utenpå hverandre). Ha i timiankvister, og legg i kjøttet. La det marinere i 1-2 timer. Når du tar det opp, tørker du av marinaden med kjøkkenpapir,( ha gjerne på litt salt), litt bruner kjøttet i panna, og ettersteker i stekeovn i ca 10 min. 200 grader.

Balsamicosjy:

Kok ut panna (der du bruna kjøttet )med 3 ss balsamicoeddik + 3 ss rødvin.

Sauterte grønnsaker:


Jeg brukte:

  • 3 små gulrøtter
  • 1/2 rødløk
  • 5 asparges
  • 3 sjampinjong

Skrell og skjær grønnsakene i biter. Stek dem raskt i smør i stekepanna.



Server kjøttet med grønnsaker, nypoteter og balsamicosjyen.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar