lørdag 19. januar 2013

Urtegratinerte sjøkreps


Etter noen intense dager som deltidsstudent kjentes det godt å kunne slappe av og kose seg med noe godt. ......Fant noen sjøkreps på butikken, som jeg fikk lyst på.

Til 1 person
4 sjøkreps
et par never hakkede urter - jeg hadde basilikum, timian og persille.
1-2 fedd hvitløk hakket
et par sitronbåter

2 ss god olivenolje
1 ss smør

Hakk urtene og hvitløken. Mos det sammen, gjerne i en morter. Bland med oljen.
Del sjøkrepsene i to på langs. Fjern paven. Legg sjøkrepsene i ei ildfast form med snittsida opp.





 Fordel urteblandingen over sjøkrepsene. Fordel små klatter av smør i hver sjøkrepshalvdel.

Gratineres i ovn 200 grader ca 10 min. Skvis over litt sitronsaft, og server med litt majones og godt brød.

Kos dekk!



1 kommentar:

  1. Elsker sjømat, men det er sjelden vi spiser det, nå ble jeg veldig fristet !

    Fint med flere muligheter en å skrelle reker ;-)

    SvarSlett