søndag 13. januar 2013

Brownieostekake med skogsbærkrem

God ostekake som skal stekes. Browniebunn med et lag ostefyll, som toppes med skogsbærkrem.

Browniebunn

  • 200 gr mørk sjokolade
  • 200 gr smør
  • 250 gr melis
  • 3 egg
  • 100 gr hvetemel

Ostekakefyll:

  • 400 gr fløteost - Tine kremost for baking
  • 150 gr melis
  • frø fra en vaniljestang
  • 2 egg

Skogsbærfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 100 g melis
  • 150 g skogsbær gjerne frosne
  • 2 blad gelatin
  • Noen friske bringebær, eller blåbær, sjokoladehjerter, kanskje til pynt.



  1. Start med å lage brownien, for den skal være i bunnen. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Mykt smør og melis røres godt sammen med mikser. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt i mellom hvert egg, så det ikke skiller seg. Skrap evt ned fra kantene mellom hvert egg.
  3. Rør i melet, og la det kjøre til det er blandet. Tilsett den smeltede sjokoladen, og bland godt sammen. Hell så røra i ei klargjort kakeform (24 cm Ø). Legg bakepapir i bunnen av forma. Glatt røra ut med en slikkepott.
  4. Fløteosten, melis og vanilje røres godt sammen, til det begynner å bli kremaktig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg, men vær forsiktig, så ostemassen ikke skiller seg.
  5. Bred røra ut på browniebunnen, og glatt ut med en slikkepott.
  6. Stek kaken i forvarmet ovn på 170 grader, i ca 45 min., til den er fast å røre ved og lett gylden i kanten. Pass på at brownielaget er godt nok stekt.La kaka stå til avkjøling i minst 2 timer. Gjerne natta over i kjøleskap.
  7. Skogsbærtoppen lages først når kaka er helt avkjølt. Fløte og melis piskes sammen til en lett krem. Skogsbær varmes lett opp, og gelatinen tilsettes. Den smelter da i bærsafta. Avkjøl.
  8. Hell det oppi kremen, og rør mens det stivner litt. Smøres ut på den avkjølte kaka.
  9. Pynt med friske bringebær, blåbær eller sjokoladehjerter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar