søndag 13. januar 2013

Øldampede blåskjell

Til en sein lunsj i dag, valgte jeg å dampe blåskjell i øl. Det lukter litt vondt mens det dampes, men smaker også veldig godt etterpå :-).

Jeg brukte:

  • 1 nett blåskjell (nok til 2 personer)- rens, vask og kontroller om blåskjellene er lukket/lukker seg. Kast de som ikke lukker seg skikkelig!
  • 2 sjalottløk - finhakket
  • 2 hvitløksfedd - finhakket
  • en neve friske urter- gjerne timian, oregano...trenger ikke å hakkes

Surr dette i litt olje. Tilsett ca 1/4 l øl.Ha i blåskjellene, og damp dem noen minutter til de åpner seg, mens du koser deg med resten av ølboksen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Jeg serverte dette med pommes frittes, majones,, litt loff, - og øl.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar