søndag 13. januar 2013

Ovnsstekt dorade med bakte tomater

I dag hadde de dorade i fiskedisken på ICA. Dorade kalles også havbrasme eller havabbor, og er en velsmakende middelhavsfisk. Den smaker godt både grillet, stekt og bakt.

I dag valgte jeg å fylle den med friske urter, og ovnssteke den. Til dette hadde jeg kortreiste grønnsaker, fra gardsbutikker i nærheten. Ovnsbakte tomater, samt gulrot og brokkoli.

Jeg brukte:

  • 1 dorade
  • Et par kvister sitrontimian og litt persille
  • olivenolje
  • sitronsaft
  • salt og pepper
  • 5 cherrytomater
  • olje
  • sitrontimian
  • 2 gulrøtter
  • 3 brokkolibuketter
  • poteter



Rens doraden. Ta ut innmaten og fjern gjellene. Gni den inn med olje, salt og pepper. Skjær et par skråsnitt på hver side. Fyll buken med urtene. Stekes i ovn ca 30 min. ca 200 grader. Pass på så den ikke blir overstekt!

Legg tomater i ei lita, ildfast form. Hell på litt olivenolje, og putt en timiankvist nedi forma.

Kok poteter, brokkoli og gulrøtter.

Rens fisken når den er ferdig. Drypp over litt olivenolje og sitronsaft ved servering.



Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar