søndag 13. januar 2013

Smuldrepai med epler og solbær

Eplene begynner å modnes, og det er fortsatt bær igjen i hagen.Smuldrepai er både godt og enkelt å lage, og det er et hav av variasjonsmuligheter! En god dessert i overgangen mellom sommer og høst!



Du trenger:

  • 3 epler
  • 1 dl solbær
  • ca1/2 dl sukker
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts kanel

Smuldredeig:

  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl malte mandler
  • 1 dl sukker
  • 100 gram smør



Smuldre deigen sammen med fingrene.

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Bland epler, solbær og sukker. Ha dem i ei ildfast form.
  3. Smuldre sammen deigen.
  4. Strø deigen over epler/bær
  5. Ringle over honning.
  6. Stekes i ovn ca 25 min.
  7. Serveres med vaniljesaus, eller is

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar